Kuntavaalit II

Politiikka ei ole yhteisten asioiden hoitamista vaan kamppailua ylipäätään siitä, mitä ja miten (yhteiset) asiat ovat. Porvarillisessa järjestyksessä yhteisten asioiden hoitaminen tarkoittaa vallitsevan jatkamista vallitsevin aatoksin. Juuri tämän politiikka politiikkana haluaa kyseenalaistaa ja muuttaa. Ei ole mitään samaa venettä, jossa jo olisimme (ellei sitten maailmankaikkeus ole tuo vene).
Kuntavaalien(kin) kohdalla on syytä kysyä oleelliset ja laajatkin kysymykset. Siksi olen asettunut ehdokkaaksi. Vapaus uusiin elä(i)miin on poliittisen toimintani perimmäinen motiivi. Ja tätä vallitseva porvarillinen järjestys ei perimmiltään salli. Siksi kamppailu.
Ihmisten tulee saada tutkia ihmisyyttään yhdessä ja rauhassa. Pääomalla ei tule olla tähän mitään sanottavaa. Monien ihmisten arki on kamppailua, joka ei kuitenkaan ole poliittisesti innostavaa ja voimia lataavaa vaan ainoastaan lannistavaa ja kuluttavaa selviytymistä kyynisen talousmahdin armoilla. Siksi kamppailusta on tehtävä poliittista, jokapäiväistä. Väännöt ja kamppailut käydään arjessa. Edustuksellisen demokratian (kenties ainoa hyväksyttävä) tehtävä on toimia tämän saman kamppailun näyttämönä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s